Werelds winkelen = 
eerlijk winkelen

Schuif jij ook dit jaar weer aan bij het Wereldmaal?

Wereld Winkel Wierden heeft vorig jaar samen met plaatselijke ondernemers Wereldvoedseldag op de kaart gezet. Het event lokaal fairrukkelijk en wereld smullen was een klapstuk. Genoemde stichting omarmt het initiatief van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties om wereldwijd een keer per jaar extra aandacht te geven aan voedselzekerheid in de wereld. Dat betekent samen stilstaan bij honger elders in de wereld of beter gezegd: samen even stilstaan bij een oneerlijke verdeling van het voedsel. Daarom wordt er dit jaar op woensdag 16 oktober, de landelijke Wereldvoedseldag, weer een wereldmaal geserveerd bij Het Anker. Het evenement heeft een iets andere opzet dan vorig jaar.

Kook Challenge
De jeugd heeft de toekomst en daarom zijn alle basisscholen aangeschreven om mee te doen aan de eerste Wierdense Kids Kook Challenge. Met hulp van een digitaal aangeleverd lespakket en een gastles door een kok leren kinderen om gezond te eten en geen voedsel te verspillen. De Kook Challenge vindt plaats op woensdag 9 oktober voor leerlingen van groep 7 en 8.

Het Laar heeft zich al aangemeld. Hierbij een oproep aan alle basisscholen in de gemeente om zich alsnog aan te melden. Dit kan tot dinsdag 17 september door een mail te sturen naar wvdwereldmaal@gmail.com onder vermelding van de Kids Kook Challenge.

Schepje erbovenop
Ook in de gemeente Wierden is het helaas niet vanzelfsprekend dat iedereen genoeg te eten heeft. Daarom heeft de organisatie besloten om er dit jaar nog een schepje bovenop te doen. Dit jaar wil de organisatie mensen die door omstandigheden nooit in de gelegenheid zijn om uit eten te gaan uitnodigen om aan te schuiven. Dankzij sponsoren zijn er tickets beschikbaar voor deze doelgroep.

Mensen die iemand kennen die het verdient om een avondje uit te gaan kunnen hen aanmelden via wvdwereldmaal@gmail.com met als onderwerp 'wereldmaal cadeau'. Natuurlijk kunnen mensen zichzelf ook aanmelden. Dit kan ook door een gesloten envelop in de brievenbus van de Wereld Winkel aan de Markstraat 11 te doen. Als hierop 'wereldmaal cadeau' staat vermeld wordt deze alleen geopend door iemand van de werkgroep Wereldvoedseldag. De leden van de werkgroep gaan discreet met de aamelding en de gegevens om.

Dankbaar
Dit evenement is niet mogelijk zonder sponsoring en hulp. OVM, Rotary, Rabobank Noord-West Twente, Mark van gasterij De Oale Marckt, Richard van zalencentrum Het Anker en de vrijwilligers van zowel Bowie als de Wereld Winkel Wierden dragen het wereldmaal een warm hart toe. Dankzij hun bijdrage en inzet zal dit evenement handen en voeten krijgen.

De komende tijd volgt er meer informatie over het Wereldmaal, ticketverkoop en de Kids Kook Challenge.Geslaagd wereldmaal

De opbrengst van de acties en het wereldmaal zijn bekend. Alle deelnemers aan het buffet op 16 oktober, alle klanten die voor het wereldmenu kozen bij de IJzeren Pot of de Oale Marckt en al degene die bij Bakker Meinders en lunchroom Crumz de speciale lekkernijen kochten,  heel hartelijk dank.     

Het bestuur van Wereldwinkel Wierden heeft gemeend om nog een extra gebaar te moeten maken en heeft dan ook de opbrengst afgerond op het mooie bedrag van 1000 euro voor de stichting Bowie.    

 

Superteam, bedankt!

We bedanken Zalencentrum het Anker voor de geslaagde avond, het heerlijke eten en de fijne sfeer.


Met zijn allen aan tafel in Wierden tijdens Wereldvoedseldag!

Lees deze artikelen uit De Wiezer en Tubantia

Het artikel van de Oale Marckt in de Wiezer van week 40 op pagina 23

Dit onderstaande artikel in de Wiezer week 39 op pagina 21

 

 HOPE4KIDS

We kregen van Marianne Verhoeff van Hope4Kids een bericht:

Goedemorgen,     

      

Zoals beloofd hierbij wat foto's van onze reis naar Roemenië.

We hebben een gedeelte van jullie gift hiervoor gebruikt.  


Een aantal gezinnen boodschappen gebracht, daar waar het goed gebruikt kan worden. 
 

Ook alle "onze "kinderen bezoek gebracht en gesprekken gevoerd met de kinderbescherming.

           

Met vriendelijke groeten,

           

Marianne Verhoeff

 

Hope4kids

Fijn om te zien dat de goede doelen-cheques heel goed besteed worden.

 Meer informatie over Hope4kids kunt u vinden op: http://www.hope4kids.nl/

Weer cheques uitgereikt aan goede doelen 

 


Maar liefst vier goede doelen hebben we blij mogen maken met een mooi bedrag:

Stichting Bowie, Stichting Babubibi , Stichting Hope4Kids en De Generatietuin

Lees hier meer over het artikelen in de Driehoek en
de Wiezer