Werelds winkelen = 
eerlijk winkelen


Leerlingen Het Laar vol enthousiasme aan de slag

Na een belangrijke en smakelijke gastles door kok Richard Nijkamp was het tijd om zelf in de keuken te staan van restaurant Het Atelier. Zo leren de leerlingen van Het Laar spelenderwijs meer over voedselverdeling, leren om gezond te eten en geen voedsel te verspillen. De Kids Kook Challenge maakt onderdeel uit van de activiteiten rondom Wereldvoedseldag van de Wereld Winkel Wierden. "Helaas hebben maar weinig scholen zich aangemeld," aldus een woordvoerder. "Deze eerste editie is mooi, maar volgend jaar willen we er graag een echte wedstrijd van maken. Daarom zou het leuk zijn als meer scholen zich aanmelden."

Ongeveer 28 leerlingen uit groep 7/8 vol enthousiasme aan de slag gegaan met het maken van een overheerlijke pizza. Na een rondleiding en een korte uitleg was het tijd voor de kinderen om deze Italiaanse lekkernij te maken. "Dit moet gewoon je met liefde doen", roept één van de kinderen. "En zo is het", zegt Richard van restaurant Het Atelier lachend. De kinderen hebben prachtige eetbare kunstwerkjes gemaakt.Ook hebben de kinderen een bezoek gebracht aan Stichting Bowie aan de Industrieweg.  Hier pakken vrijwilligers van de stichting boodschappen in voor mensen die dit nodig hebben. Voorzitter Henk Weiden: "Het is heel mooi om de kinderen te vertellen over het werk van Bowie. Daarnaast is het geweldig dat Wereldvoedseldag zo op de kaart wordt gezet. Trots mogen we zijn dat de leerlingen door middel van een lespakket, een gastles door een echte kok, een kookwedstrijd en het bezoek aan Bowie bewust worden gemaakt van de voedselverdeling. Zij leren zo ook geen voedsel te verspillen."

Samen bewust worden van eerlijk delen, samen koken, samen eten en verbinden. Dat is de boodschap die meegegeven werd.

 


Met de cadeaukaart van Wereld Winkel Wierden zit je altijd goed! 

In onze winkel zijn leuke en unieke producten voor elke smaak te vinden. Dat maakt kiezen soms lastig. Gelukkig is er onze cadeaukaart: daarmee zit je altijd goed! 

  • 20190916_130630
    20190916_130630
  • 20190916_131349
    20190916_131349


Van VVV cadeaubon naar VVV cadeaukaart 

Zoals de meeste mensen al wel weten is de de VVV cadeaubon vervangen door de VVV cadeaukaart. Deze is naar wens van de klant op te waarderen van 5 tot 250 euro.