Werelds winkelen = 
eerlijk winkelen

Heerlijk: speciale smaken Tony's Chocolonely

Chocoladeliefhebbers opgelet! Onder meer puur chocokoek citroen karamel, melk pennywafel en melk karamel biscuit: deze speciale smaken van Tony's Chocolonely liggen in onze winkel! 


 Het waterfilterproject van Stichting Karibu

Omzien naar mensen door praktische hulp te bieden en kennis te delen: allemaal kernzaken die het leven van de allerarmsten verbeteren.  

Foto: Van Gaalen Media
                  Marjan Tieberink van Stichting Karibu en Coba Rozema van de Wereld Winkel met een waterfilter. 
Foto: Van Gaalen Media.

Wereld Winkel Wierden, die al 25 jaar haar bijdrage levert aan een betere toekomst voor producenten en hun gezinnen in derde wereldlanden, heeft besloten om het waterfilterproject van de Stichting Karibu, van ‘onze eigen’ Marjan Tieberink te steunen.

Gedurende 25 dagen, van 4 tot en met 29 november 2019, draagt zij 25% van haar winkelomzet af aan de stichting. 

Een prachtig initiatief! Om zoveel mogelijk gezinnen te kunnen helpen is jouw bijdrage van in de vorm van sponsoring van een of meerdere waterfiltersystemen meer dan welkom.  Alle druppels samen doen er daadwerkelijk toe. Door de simpele en doeltreffende Tulip Table Topfilter kan niet alleen regenwater gefilterd worden tot drinkwater, maar ook vervuild rivierwater. Dit waterfiltersysteem kost ongeveer 40 euro en het onderhoud kan door de gezinnen zelf gedaan worden. Wereld Winkel Wierden wil er samen met jou voor zorgen dat er voldoende schoon drinkwater beschikbaar komt.

Voor meer informatie over het waterfilterproject kan je contact opnemen met Marjan via marjantieberink@gmail.com.

Jouw donatie kan op onderstaande rekening worden overgemaakt, graag onder vermelding van Waterfilteractie.

Stichting Wereld Winkel Wierden, rekeningnummer NL13 INGB 0683 331515

Leerlingen Het Laar vol enthousiasme aan de slag

Na een belangrijke en smakelijke gastles door kok Richard Nijkamp was het tijd om zelf in de keuken te staan van restaurant Het Atelier. Zo leren de leerlingen van Het Laar spelenderwijs meer over voedselverdeling, leren om gezond te eten en geen voedsel te verspillen. De Kids Kook Challenge maakt onderdeel uit van de activiteiten rondom Wereldvoedseldag van de Wereld Winkel Wierden. "Helaas hebben maar weinig scholen zich aangemeld," aldus een woordvoerder. "Deze eerste editie is mooi, maar volgend jaar willen we er graag een echte wedstrijd van maken. Daarom zou het leuk zijn als meer scholen zich aanmelden."

Ongeveer 28 leerlingen uit groep 7/8 vol enthousiasme aan de slag gegaan met het maken van een overheerlijke pizza. Na een rondleiding en een korte uitleg was het tijd voor de kinderen om deze Italiaanse lekkernij te maken. "Dit moet gewoon je met liefde doen", roept één van de kinderen. "En zo is het", zegt Richard van restaurant Het Atelier lachend. De kinderen hebben prachtige eetbare kunstwerkjes gemaakt.Ook hebben de kinderen een bezoek gebracht aan Stichting Bowie aan de Industrieweg.  Hier pakken vrijwilligers van de stichting boodschappen in voor mensen die dit nodig hebben. Voorzitter Henk Weiden: "Het is heel mooi om de kinderen te vertellen over het werk van Bowie. Daarnaast is het geweldig dat Wereldvoedseldag zo op de kaart wordt gezet. Trots mogen we zijn dat de leerlingen door middel van een lespakket, een gastles door een echte kok, een kookwedstrijd en het bezoek aan Bowie bewust worden gemaakt van de voedselverdeling. Zij leren zo ook geen voedsel te verspillen."

Samen bewust worden van eerlijk delen, samen koken, samen eten en verbinden. Dat is de boodschap die meegegeven werd.